četvrtak, 10. studenoga 2011.

LAILLAHE ILLALAH MUHAMEDUN RESULULLAH



HARBAN ALAA KULLI HARBIN, SILMAN BIKULLI MUSAALIM




"Nema čovjeka muslimana koji će stati u odbranu časti svoga brata, a da Allah neće uzeti Sebi u obavezu da ga zaštiti od Džehennemske vatre na Kijametskom danu." (Ahmed)

"Mnogi su oni koji su izabrali život da bi umrli, a ja sam izabrao umiranje da bi živio." šehid Abdul Wehab, (Allah mu se smilovo), afganski Džihad

"Govoriti o Džihadu nije dovoljno; Ti moraš biti u borbi da bi raširio Islam..." sablja Islama šehid Hattab (Allah mu se smilovo)

"Otvori tvoja prsa pozdravljajući smrt na Allahovom putu i reci tvoje molitve prije nego se približiš tvojoj meti. Neka ti zadnje riječi budu, Nema boga osim Allaha i Muhammed je Njegov Poslanik. Onda, inšaAllah, ti ćeš biti u džennetu." šejh Usama bin Laden (Allah ga zaštitio

"Allah, s.v.t.a., kaže: "Zato se bori (O Muhammede) na Allahovom putu, pa makar sam bio, a podstiči i vjernike". ( Nisa`: 84 )Zato je Džihad važeći akt obožavanja (Allaha, dž.š.,) i on je dozvoljen u bilo kojem vremenu. To je škola koja odgaja mu`mine i to je simbol koji proizvodi i donosi Al – Qai`da Al – Areeda (široku i dugačku, prostranu bazu) na koju mnogi šejhovi čekaju, zuje o tome, i postavljaju kao uslovom za početak Džihada. Zbog ovoga, Džihad se ne smije prekinuti niti ga Ummet smije ignorisati. Slično tome, kao što ni Zekjat neće prestati da se daje ako nema Halife ili iz bilo kojeg drugog razloga." Šejh Ebu Muhammed el-Maqdisi (Allah ga izbavio)




Nema komentara:

Objavi komentar